Surf kamp Cape Town

Prvi Alive športni kamp. Surfanje, windsurfanje, tek in ogledi, vse to v najbolj evropskem mestu afriške celine. Tečajniki in ekipa so na kupu. Javljanje vsakih nekaj dni, direkt iz južnega dela sveta. Odlično branje, še boljše slike!
Termin: 22.1.- 28.1.2012

Če te zanima, kaj je dogajalo v dnevih pred kampom pa najprej klik na Cape Town blog.

 Jutranje surfanje in razgled po okolici | Štart | Windsurf lekcija jezero, paddle lekcija pred bajto  Table Mountain, Plaza in Windsurfing | Pedlanje, Cape Town, Vecerja v Mami Afriki | Pedlanje Big bay, windsurfing, palačinka | Pedlanje, Windsurfing | Galerija


Jutranje surfanje in razgled po okolici

Dopoldan smo preživeli na 20 km od mesta oddaljenem surf spotu Muizenberg. Družbo v sinjemodri vodi so nam delali samo domačini in peščeni pesek. Kamera GoPro je delala sto na uro. Piknik na pečini z razgledom na zaliv one of the top moments.

Naslednja postaja: skrajni jug in Rt dobrega upanja (Cape of good hope). Pot nas je vodila skozi  eno izmed starejših vasi v Cape Townu Simonovo vas, ki je znana tudi po tem, da tu domuje Južnoafriška mornarica. Postanek še na Cape pointu, eni izmed turističnih točk, griču z neverjetnim razgledom na vse strani neba. Od tu pa direktiva proti eni izmed najbolj južnih točk Afrike. Da pa nam ni bilo slučajno dolgčas,  je poskrbela družinica Chacma-baboons. To so tiste opice iz Levjega kralja, ki pojejo hakuna matata. Auambae, auambaee…male legende!

Zvečer čil aut ob bazenu in uradna otvoritev kampa.

 

Štart

Poleg tradicionalno vsakodnevnega surfanja, danes so bile razmere za windsurf, si bomo ta dan zagotovo vsi zapomnili. Ogled otoka, zapora, kjer je velik del svojega življenja preživel veliki borec za svobodo Nelson Mandela.

Robben Island je na nas pustil velik vtis. Ogled zapora, slovitega bloka B, Mandelove in ostalih celic, sprehod skozi temačno zgodovino tega otoka. Presežek že tako močnih vtisov je bil v zadnjem delu poti po otoku. Pridružil se nam je nekdanji zapornik, ki je z nami delil svoje izkušnje in doživljanje zapora. Danes dela kot turistični vodič; zaupal nam je, da mu prvi meseci službe niso bili prijetni, danes pa se je vsega že privadil, tako da mu vodenje in odgovarjanje na vprašanja turistov ne predstavlja več neprijetnosti.

Polni vtisov smo se z ladjico odpravili na obalo. Uf, Lets go surfin!

Windsurf lekcija jezero, paddle lekcija pred bajto

Dopoldan smo preživeli v in ob sladkem jezeru, ki se nahaja tik ob morju. Zakaj jezero, če imamo pa ocean tik pred nosom? Hja, nima valov. Kar je za začetnike top of the top. Tu smo tudi uradno otvorili prvo windsurf lekcijo. Srfarke začetnice so ponavljale in pridno sledile Juretovim napotkom. V dokaj kratkem času so že pridno obračale jadro gor in dol po jezeru. Ostali del ekipce, ki jim windsurfing ni preveč domač, pa je pridno izkoriščal radosti oceana.

V popoldanskem delu pa so na svoj račun prišli tisti ta hudi windsurferji. Pihalo je k pr norcih. Da pa ne bi ostali samo gledali in mahali tistim v vodi, smo pripravili predpriprave na padl surf na tahudih valovih. Poolsurfing lekcija (prevod: lekcija bumbarjev, ki želijo splavati, opa, se naučiti surfati v bazenu)! No, pa smo danes obe surfarski disciplini postavili v olajšalne okoliščine. Sredi Afrike v jezeru in bazenu! Not bad at all! Pa še kul je blo!

Table Mountain, Plaza in Windsurfing

Dan, v katerem ni bilo časa za počitek. Tiste malo bolj turistično usmerjene in željne raziskovanja je Riba odpeljal na razgledno točko nad mestom. Pohod na Table Mountan. Uro in pol vzpona je bila kar lepa turca (sicer ni primerjave z našimi hribčki, je pa vzpon, to tudi šteje). Zaslužen razgled, slikanje in uživanje v pogledu nad mestom. Vredno vsakega švica!

Tisti del ekipe, ki jih razni vzponi in šklocanje s fotoaparatom ne zanima preveč, pa je dopoldan preživel na plaži ob družbi južnoafriškh koktejlčkov. Popoldan štart windsurfinga. Za tiste zahtevne sladokusce sicer malo manj vetra, a vseeno dovolj za sprostitev in have some fun.

Pedlanje, Cape Town, Večerja v Mami Afriki

Začetek z vsakodnevnimi opravili: vstajanje, zajtrkovanje in gasa v vodo. Tarča – spot malo višje od Big Baya. Priprava opreme, montiranje kamerce in skok v osvežujočo vodo. To je tisti del obale, ki kaže pravi obraz oceana, saj je temperatura vode blizu tiste poletne temperature našega bisera – reke Soče.

Popoldan mesto in ogled tržnice. Okušanje raznih domačih tropskih džusov (ni bilo nobenih posledic, ne še), nakupovanje spominkov, začimb in opazovanje razstavljenih afriških mask in slik. Ja, mal smo se špilal turiste. V zaključku pa še sprehod do mavrične ulice. Pisane hiše, ki je vsaka s svojo barvo nekaj posebnega. Prijazni domačini in razigrani otroci. Ti so ravno takrat igrali street kriket bejzbol (prevod: kij za kriket in bejzbol pravila). Fotoaparat je delal na polno. Tapravo afriško ulično dogajanje.

Zvečer pa restavracija Mama Afrika. Prostor dekoriran z bambusom, po stenah pa različne afriške živali. Afriška glasba v živo, z neverjetnima vokalistoma in pokušanje vseh vrst afriških jedi. Odličen ambient. Čakala nas je rezervirana miza in naročali smo kot po tekočem traku: krokodil, antilopa, noj in gazela, zraven pa še okusno afriško rdeče vino. Mmmmmm, vredno obiska! Zaključek s polnimi želodci in žur do jutranjih ur. We like Cape Town!

Pedlanje Big bay, windsurfing, palačinka

Dnevi kampa se počasi iztekajo. Vsako minuto želimo izkoristiti ter uživati v in na vodi. Dopoldan pedl, popoldan windsurfing do onemoglosti. Današnji dan pa si bomo zagotovo še posebej zapomnili. Zakaj? Z besedami težko razložimo, lahko pa poskusimo. A poznate tisti občutek, ko se pripravljaš, da boš zajahal val in pred seboj zagledaš premikajočo se liso. Hmmm. No, ta. Gospod tjulenj nam je delal družbo ves čas.  Spremljal nas je ob vsakem ujetem valu, na koncu pa še veselo skakal in ploskal (no, vsaj zdelo se je tako). Navdušeni nad njegovimi spretnostmi smo se ozirali naokoli in iskali še kakšnega njegovega prijatelja. In glej ga, zlomka, tam v daljavi velikanska gmota, ki je vsake toliko vklopila svoj gejzir. Jap, videli smo kita, tistega tapravega, v njegovi dnevni sobi. Magic! Zvečer palačinka party. Nič nam ne manjka.

Pedlanje, Windsurfing

Zadnji dan kampa, potem pa na off – kot da do sedaj še nismo! Razmere so bile idealne za že ustaljen urnik. Jutranje prebujanje, dopoldan pedlanje, popoldan windsurfing, vmes kratka malica. V vodi smo vsi že pravi mali mojstri. Valovi in veter so naši najboljši prijatelji. Med malico pa je bil končno tudi čas za tisti trenutek. Trenutek, ko ležiš na plaži, vse štiri od sebe, sit si, preutrujen za nov sešn in samo strmiš v okolico. Brez skrbi. Za teboj se razprostira mogočna Mizasta gora, okoli tebe le bel pesek in pred teboj samo ocean. Samo ležiš in strmiš. Ha, v Afriki sem! Ne me basat!!!
Zvečer še seveda obvezni zaključek. Žar, poolparty in skor nč spanja. Hudo!!!

 Galerija

 

6 komentarjev na ”Surf kamp Cape Town”

  1. in pred seboj zagledaš premikajočo se liso….valda da sem prvo pomislila na velikega belega aaaaaaaaa….se že pomirim….pol pa preberem -tam v daljavi velikanska gmota….a me lahko nehate strašit:)
    berem, vidim da ste uživali:) super:)

    se vidimo

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>