Dogodivščine s Karpathosa 2013

Prišel je čas poletja in z poletjem veter, sonce in morje. Združitev teh elementov pomeni za ekipo Alive, da se odpravi na grško avanturo – windsurfarski kamp Karpathos. Tukaj se bo v štirih tednih odvijal program windsurfing camp, kjer se bodo sodelujoči učili novih prvin jadranja na deski in se preizkušali v drugih vodnih aktivnostih.

Končno je napočil težko pričakovani dan odhoda na Karpatos. Prvi so se odpravili na dvodnevno pot s kombijem cez Hrvaško, Srbijo, Makedonijo, v Grčiji na trajekt in kočno na Karpatos. Tisti, ki jim šef ne da toliko dopusta, so prišli z letalom.

Močan veter je bil zaslužen za nasmeh do ušes že izkušenih srfačev, začetnikom pa je vlival voljo in pomagal pri napredovanju. Žulji in skoraj omembe (ne) vredne poškodbe, so del surfanja tako pri manj izkušenih kot tudi pri “profijih”.Chicken bay je s turkizno barvo morja in mivko že sama po sebi sanjska plaža, ko pa je vse to še v kombinaciji z vetrom ugotoviš, da smisel življenja mogoče le ni samo ležanje na plaži.

Da so si žulji opomogli, smo se odpravili tudi na valove in se preizkusili še pri surfanju na valovih. Na užitek se ni težko navaditi tako, da je bilo to le še eno veselje in motivacija za se naučiti obvladati tudi valove.

Piko na i je dal učitelj Jure, ki s svojim optimističnim pristopom le še pripomore k že tako veliki želji po znanju in napredovanju. Alive je organiziral tudi tekmo v slalomu, kjer se je pomerilo 9 surfačev med katerimi je bila tudi ena surferka. Zvečer je sledila podelitev nagrad in seveda ena gasilska.

Da pa se vse ne vrti samo okoli surfanja, desk in jader, se zvečer tisti, ki niso preveč utrujeni odpravijo na podvodni ribolov. Ponavadi se vrnejo z zelo okusnimi ribami, kot so kirnje, pic, fratri,… Ko hladilna skrinja začne pokati po šivih pomeni, da lahko v kratkem priakujemo fish picnic, kjer nas se za sladico pričaka, kaj drugega kot, riba.

Jure nam je pokazal tudi osnove potapljanja, kako se pravilno diha, izenači pritisk in vse kar moramo vedeti, da se lahko varno potopimo v podvodni svet. Vredna ogleda je tudi vas Olympos, kjer morje, mivko, veter in surfanje zamenjajo grške hišice in majhne trgovinice, v katerih domačini ponujajo domači izdelke.

Oddih na Karpatosu je kljub žuljem sproščujoč dopust in vsekakor velja, da »enkrat Karpatos, vedno Karpatos.«

Samo še 334 dni do naslednjega Karpatosa!

 

[17.7.2013] Anja Prinčič v rubriki Blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>