Kraljevski par Kristalne palače ubranil naslov

Kristalna palača v BTC Cityju je gostila 2. Alive Step Up, tek po stopnicah na našo najvišjo stavbo pri nas. – Sodelovalo je preko 500 tekačev iz Slovenije in tujine, padel pa je tudi nov absolutni rekord proge. 

kralj kristalne palace obranil naslov

v sodelovanju z alive step up15-a

Kristalna palača je gostila drugi tek Alive Step Up. V tujini dobro utečena disciplina – znamenita sta teka na newyorški Empire State Building in Petronasovo stavbo v Kuala Lumpurju – je že lani pri nas dobila domovinsko pravico, letos pa pritegnila tudi tekmovalce iz tujine. Boštjan Gams in Živa Cesar, ki sta s športnim društvom Alive dogodek pripravljala celo leto, sta zadovoljna tudi nad izredno rastjo udeležbe, saj se je letos z izzivom spopadlo skoraj 50% več tekačev kot lani.

Potencial tekme so že lani prepoznali v družbi BTC, ki tekmo gosti na stopnišču Kristalne palače, v imenu Mestne občine Ljubljana je letos dogodek odprl požupan Dejan Crnek, projektu pa sta se kot partnerja pridružila tudi Pediatrična klinika UKCL in Športno društvo UKC Ljubljana. Dogodek se je lahko zahvaljujoč ekipi vŽivo.si spremljal tudi v preko spleta. (glej: www.alive.si/blog/internetni-prenos-dogodka)

NOV REKORD IN ŠE ZA NADSTROPJE DALJŠI TEK

Letošnji izziv je bil za nekaj stopnic daljši saj je bila proga v izogib zdrsom speljana skozi garažo, kralj in kraljica Kristalne palače pa sta kot zmagovalca Ekstremenga Step Upa, kljub dodatnim 75 stopnicam ista kot lani – Karmen Klančnik in Matjaž Mikloša. V enkratnem naskoku 21 nadstropij sta letos slavila Urša Pintar in Simon Novak, med zmagovalci pa so še štafeta AD Kronos, PGD Podbrezje 1 (gasilci v polni opremi) in Haix Team Slovenija (gasilci v polni opremi z dihalno masko). Dobili pa smo tudi nov absolutni rekord Kristalne palače, štafeta Intersport je progo premagala v dobrih dveh minutah.

2. Alive Step Up sta povezovala Andrej Težak – Tešky in David Urankar, kot ambasadorji so se letos teku pridružili telovadca Rok Klavora in Žiga Šilc, biatlonec Klemen Bauer, skejtar, didžej in komik Klemen Bučan, kolesarki Anja Rugelj in Urša Pintar, ekipa Radia Antena, odbojkar Nejc Zemljak in komik Aleš Novak.

alive step up podelitev31

Uradni časomerilec je bil Timing Ljubljana, dogodek pa ste lahko v neposrednem prenosi spremljali na vzivo.si. Za pripravo na tek so poskrbeli vaditelji studia Alive TrainingDulcis Gourmet je vsakemu tekmovalcu podaril čokoladni francoski poljub, Butan Plin je ogrel šotore na prizorišču, številni podporniki pa so prispevali bogate nagrade za tekmovalce in navijače. Partnerji dogodka Alive Step Up so tudi VolvoPerksindolPhilipsInov8, Odlo in Printalnica.si.

Čestitke vsem, ki ste uspešno premagali najvišje stopnišče v Sloveniji, vse ostale pa vabimo, da se v tem izzivu preizkusite naslednje leto. 3. Alive Step Up bo Kristalna palača v BTC Cityju gostila 19. novembra 2016.

Ne spreglejte galerije slik Alive Step Up

Foto: Damjan Končar, Alive Media Box

2 komentarja na ”Kraljevski par Kristalne palače ubranil naslov”

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>