Navodila tekmovalcem

[ Leotova zvezdica sije dalje ]

Zbiramo sredstva za njegove prijatelje na Pediatrični kliniki! Izkupiček prodanih stvari v Alive šotoru bomo namenili za nakup igrač. Torej namig: Pokupi vse kar vidiš v Alive šotoru, ki se nahaja na prizorišču. V Alive šotoru boš prejel s svojo štartno številko tudi spominsko medaljo.

SPREMLJAJ NEPOSREDNI PRENOS DOGODKA

NE SPREGLEJ ->> REZULTATI <<-

PRIZORIŠČE

ASU2018 skica A prostora Alive Step Up NA PLOSCADI info

IZJAVA ZA TEKMOVALCE

Tu najdete izjavo za tekmovalce! Za hitrejši birokratični potek jo prenesi izpolnjeno na prevzem štartnih številk.

DVIG ŠTARTNIH ŠTEVILK samo na dan dogodka

8:30 – 12:00 – Registracija in dvig štartnih številk (1. nadstropje Kristalne palače pri restavraciji DiVino).
8:30 – 9:45 – OTROCI dvig štartnih številk v velikem šotoru (na prizorišču).

URNIK ŠTARTOV

8:30 – 10:00 MOŽNOST PRIJAVE NA DAN DOGODKA
8:30 – 12:00 PREVZEM ŠTARTNIH ŠTEVILK (Divino – prvo nadstropje)
8:50 – ZBOR, NAVODILA, OGREVANJE ZA STEP UP 2864 RUN
9:00 – ŠTART STEP UP 2864 RUN
9:40 – ZBOR, NAVODILA, OGREVANJE ZA JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO, V (pred odrom)
10:00 – ŠTART JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
10.00 – 10.15  Štart Najmlajših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)
10.15-10.30  Štart Mlajših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)
10.30 – 10.45  Štart Starejših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)  10:40 – ZBOR STEP UP BTC CITY (pred odrom)
10:50 – OTVORITEV
11:00 – ŠTART STEP UP BTC CITY (moški, ženske)
11:20 – ZBOR GASILCI (posamezno)
11:30 – ŠTART GASILCI POSAMEZNO
11:35 – PODELITEV JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
11:50 – ZBOR EKSTREMNI STEP UP
12:00 – ŠTART EKSTREMNI STEP UP
12:15 – PODELITEV STEP UP BTC CITY IN GASILCI POSAMEZNO
12:50 – ZBOR ŠTAFETE
13:00 – ŠTART ŠTAFETE
13:45 – ZBOR STEP UP BLACK FRIDAY
13:50 – ŠTART STEP UP BLACK FRIDAY
14:00 – SPUST Z INVALIDSKIM VOZIČKOM
14:10 – PODELITEV EKSTREMNI STEP UP, STEP UP ŠTAFETA, STEP UP ŠTAFETA GASILCI, STEP UP EKSTREMNA ŠTAFETA GASILCI, STEP UP BLACK FRIDAY, STEP UP 1864 RUN, TEKI PO STOPNICAH ZA POKAL SLOVENIJE

SPREMLJEVALNI PROGRAM

8:00 -15:00 – DJ
8.45 – 14.30 – povezovanje programa, tek in zabava z Davidom Urankarjem in Nikom Rakovcem
11:00 – 14:30 – gostinska ponudba Dulcis Gourmet
10:30 – 14:30 – predstavitve na stojnicah
11:00 – 14:30 – prenos v ŽIVO na velikem zaslonu
11:00 – 14:30 – internetni prenos na portalu vživo.si, alive.si
14:00 – spust po stopnicah – > z invalidskim vozičkom

*prireditelj si pridružuje pravico do spremembe urnika

HITRA NAVODILA IN OPIS PROGE

Urnik se lahko sproti spreminja, zato prosimo vse udeležence, da so vsaj eno uro prej na prizorišču in spremljajo dogajanje. Navodila se ponovijo na odru ob 10:45.
Štart je na ploščadi Kristalne palače, v šotoru nasproti odra
– Prvih cca. 100m se čas ne šteje, tek je namenjen ogrevanju pred vzponom. Čas se začne meriti v kleti -1. nadstropju. Na voljo sta dve stopnišči. Uporabljata se obe, po potrebi, da ne pride do gneče.

Cilj je v 20. nadstropju. Čas se ustavi, ko prečkaš ciljno črto, vhod v hodnik oz. TIMING časovno preprogo.

STEP UP BTC City IN STEP UP GASILCI (1x osvojen vrh)

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 sekund. Štart je na prizorišču, čas do stopnišča (cca 150m) se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stopnišče. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 20. nadstropju. Po počitku se navzdol vrneš z dvigalom, ki je temu namenjeno. Na vrhu se ni priporočeno predolgo zadrževati, da ne bo nastala gneča in se bo s tem tekmovanje zavleklo.

EKSTREME STEP UP (3x osvojen vrh)

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 sekund. Štart je na prizorišču, čas do stopnišča se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stopnišče. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 20. nadstropju. Ko si prvič na vrhu se navzdol vrneš z dvigalom, ki je namenjen temu. Nato se sprehodiš ponovno do štartnega mesta. Pri vsakem posameznem vzponu se opravi tudi cca 150m ravnine do stolpnice. Čas te razdalje se ne meri. Enako velja pri drugem in tretjem vzponu. Čas navzdol se ne meri. Na vrhu se ni priporočeno predolgo zadrževati, da ne bo nastala gneča in se bo s tem tekmovanje zavleklo. Štart drugega vzpona je 10 min po tem, ko zadnji tekmovalec zaključi s prvim vzponom. Enak postopek velja pri tretjem vzponu. Zmagovalec je najhitrejši v seštevku treh vzponov.

ALIVE STEP UP ŠTAFETA (3 tekmovalci, vsak 1x osvoji vrh)

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 sekund. Čas do stolpnice se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stolpnico. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 20. nadstropju. Ko prvi tekmovalec osvoji vrh, se z dvigalom vrne navzdol in po teku skozi koridor preda štafetno palico/trak in čip štafete naslednjemu tekmovalcu, ki čaka na štartu. Čas navzdol se ne meri. Enako naredi drugi tekmovalec. Ko tretji tekmovalec osvoji vrh, se štafetni tek konča. Zmagovalna štafeta je štafeta z najhitrejšim seštevkom časov treh tekmovalcev.

STEP UP 2864 RUN (31x osvojen vrh in premagana nadmorska višina 2864m)

Tekmovalec ima od določenega štarta na razpolago 4 ur, da 31x premaga Kristalno palačo. Merili bomo samo čase vaših vzponov. V ˝dolino˝ se boste tekmovalci vračali z dvigalom.

Štart je na ploščadi Kristalne palače, v šotoru nasproti odra.

Skupinski štart ob 9:00. Do 13:00 imate 4 ur časa, da opravite čimveč vzponov (maksimalno 31 – višina Triglava). Za zadnji uspešen vzpon se šteje tisti, ki je bil v celoti izveden še do 13:00.

Prvih cca. 100m se čas ne šteje, tek je namenjen ogrevanju pred vzponom. Čas se začne meriti v kleti -1. nadstropju. Od 9:00-11:00 se uporablja desno stopnišče (zaradi sočasnih otroških disciplin), od 11:00 – 14:00 lahko uporabljate levega ali desnega.

Cilj je v 20. nadstropju. Čas vsakega vzpona se ustavi, ko prečkaš ciljno črto, vhod v hodnik oz. TIMING časovno preprogo. Sami skrbite za vašo lastno evidenco vzponov, TIMING ima uradno številko vzponov in čase ( Na cilju bo razpredelnica z imeni, kjer se sami odkljukate). Na cilju v 20. nadstropju bo tudi zdravstveno osebje.

Približno po vsaki uri bodo objavljeni stiskani vmesni rezultati in št. vzponov s strani Timinga na tabli v velikem šotoru.

Navzdol je spust z dvigalom v pritličje. Sprehodite se skozi recepcijo Kristalne palače, ven proti zadnji strani Kristalne palače in ponovno dol po rampi v garažo do -1 kleti.

Za končno razvrstitev se najprej gleda število vzponov. Več vzponov avtomatsko pomeni boljše mesto. V primeru, da ima več tekmovalcev enako število opravljenih vzponov, se preveri skupen čas vzponov kot so zabeleženi pri timingu (brez časa spustov in počitka).

Sanitarije so v prvem nadstropju zraven prevzema štartnih številk. Do tja pridete po tekočh stopnicah. Pred spustom z dvigalom pa lahko tudi sporočite upravljalcu dvigala, da ustavi v 1. nadstoropju.

V garaži -1, kjer se vsak vzpon začne bo voda, banane, čokolada. V« chill out coni« v pritličju pri dvigalih bo Perskindol izvajal masaže, na voljo bodo proteinski napitki in skute Ego Quark. Osebno prtljago lahko pustite v garderobi, ki bo v velikem šotoru.

STEP UP BLACK FRIDAY (1x osvojen vrh / ženske / v petkah)

Kategorija je namenjena nežnejšemu spolu. Obvezna oprema – čevlji z najmanj osem centimetrov visoko in ne več kot dva cmentimetra široko petko. Štart iz prizorišča je skupni, čas do stopnišča (cca 150m) se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stopnišče. Tu vas štarter spušča v hodnik v razmaku 10 sekund. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 20. nadstropju. Po počitku se navzdol vrneš z dvigalom, ki je temu namenjeno. Na vrhu se ni priporočeno predolgo zadrževati, da ne bo nastala gneča in se bo s tem tekmovanje zavleklo.

GASILCI

Vsak tekmovalec gasilec mora imeti ob prevzemu štartne številke s seboj:
– osebni dokument
– potrdilo o opravljenem nadaljevalnem tečaju za gasilce

Gasilci, ki tekmujejo v kategoriji SUG, SUŠG in SUEŠG s seboj prinesejo delujoči in redno testirani izolirni dihalni aparat na katerem mora biti nameščene kompozitna tlačna posoda, če kateri od prijavljenih želi tekmovati s tlačno posodo, ki je težja od kompozitne lahko tekmuje, vendar se rezultat v kategoriji ne spreminja zaradi teže tlačne posode.

Specifikacije ostale opreme:

Čelada
ognjevarna čelada za gašenje notranjih požarov mora ustrezati standardu evropske unije EN 443

Obleka
ognjevarna obleka za gašenje notranjih požarov mora ustrezati standardu EN 469 (sestavljena in najmanj dveh plasti)

Rokavice
rokavice morajo ustrezati standardu EN 659 (ognjevarne gasilske zaščitne rokavice) in ne tehnične ali sanitarne rokavice

Obutev
Gasilski zaščitni škorenj mora ustrezati naslednjima dvema standardoma in sicer EN 15090 in standardu proti urezne zaščite EN 381-5

JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO, otroci tečejo brezplačno!

Lani smo v Sloveniji tovrstvo tekmovanje za otroke organiziranli prvič. Odziv je bil odličen, zato je tek postal redni del programa Tek na Kristalno palačo bo organiziran četrto leto zapored. Tek je drugačen od cestnega teka, je primerljiv z gorskih tekom vsekakor pa je atraktiven in zanimiv tudi za najmlajše.

PRAVICA NASTOPA – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
Tekmujejo lahko učenci in učenke osnovnih šol.

TEKMOVALNA DOLOČILA – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
–    Tekmuje se po določilih tega razpisa
–    Otroci štartajo 100m pred vhodom v Kristalno palačo (čas se še ne šteje)
–    Pred stopniščem se razvrstijo v štartne pozicije glede na barvo na kartončku in štartno številko.
–    Poslušajo navodila štarterja in usmerjevalcev.
–    Pri vstopu na stopnišče se držijo pravil teka po stopnicah. Počasnejši se umika hitrejšemu vstran od ograje.
–    Pri vzpenjanju si lahko pomagajo z rokami, se oprijemajo ograje, stopnic ali stene.
–    Prepovedano je prerivanje in oviranje sotekmovalcev s katerimkoli delom telesa.
–    Vsaka kategorija ima cilj v drugem nadstropju (10., 13., 16.)
–    Vsi se dol spustijo z vodenim dvigalom. Otroci pridejo iz dvigala v pritličju, za recepcijo v “chill out” coni, tam jih lahko prestrežejo starši.

KATEGORIJE – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
–  Starejši učenci (1) in učenke (2) letnik 2005 in 2006
–    Mlajši učenci (3) in učenke (4) letnik 2007 in 2008
–    Najmlajši učenci (5) in učenke (6) letnik 2009 in mlajši

TEKMOVALNE RAZDALJE – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
–    Starejši: tek po stopnicah do 16. nadstropja
–    Mlajši: tek po stopnicah do 13. nadstropja
–    Najmlajši: tek po stopnicah do 10. nadstopja

URNIK TEKMOVANJA – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
9:00 – Registracija in prevzem majice, darilne vrečke in štartnega kartončka
9.45 – ZBOR Tekmovalcev pred odrom
10.00 – 10.15  Štart Najmlajših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)
10.15 – 10.30  Štart Mlajših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)
10.30 – 10.45  Štart Starejših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)

PRIZNANJA – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
Prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo medalje. Vsi udeleženci prejmejo priznanje.

PRIJAVE – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
Preko Timingove aplikacije šolskih športnih tekmovanj.

VSE DODATNE INFORMACIJE – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
ziva@alive.si/041 923 167

GARDEROBA

Garderoba bo pri štartu, v velikem ogrevanem šotoru nasproti odra.

OGREVALNI PROSTOR

Tekače naprošamo, da v primeru slabega vremena ne tečejo po prostorih v notranjosti Kristalne palače. Za ogrevanje so namenjeni zunanji prostori okoli Kristalne palače in velik ogrevan šotor nasproti odra, kjer bo tudi garderoba in štart.

WC

Prvo nadstropje Kristalne palače pri restavraciji DiVino.

PODELITVE

cca 11:35 – PODELITEV JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
cca 12:15 in 12:30 STEP UP BTC CITY in GASILCI (posamezno)
cca 14:10 EKSTREMNI STEP UP, STEP UP 2864 RUN IN STEP UP ŠTAFETE, STEP UP ŠTAFETA GASILCI, STEP UP EKSTREMNA ŠTAFETA GASILCI, STEP UP BLACK FRIDAY – po koncu tekmovanja

 

Sponzorji Alive Step Up-a

Organizator

 

Zbiramo sredstva za Pediatrično kliniko UKC Ljubljana

Partnerji

alpsko-mleko

Srebrni sponzor, Dulcis Gourmet

Pokrovitelj, dukatfit2019

Pokrovitelj, radenskaPokrovitelj, Gorenc bbq Pokrovitelj, oshee

Alive-Step-Up-sponzorji_2019_2a

zveza športa ljubljana projekt

 

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>