Portugalska, prvi maj 2012

Sezona surfanja se je pričela. Prvi maj in Portugalska je odlična kombinacija za uvod v letošnje surfaške dogodivščine. V naslednjih dneh boste lahko spremljali prigode in podvige prve Alive odprave na Portugalsko. Peniche je eno izmed najbolj surferskih evropskih mest in je prava meka za vse ljubitelje surfanja na valovih.  

Štart | Prvi Session | Party, party | Eat-Surf-Sleep The End Izbrane slike Kazalo

Štart

Let iz Trsta, quick stop v Londonu in po enajstih urah smo stopili na Portugalska tla. Porto nas je prepričal. Mesto, kjer lahko s pokušanjem vin postaneš izredno dobre volje, je bilo naša prva postaja.

Nočno-dnevni sightsing, navajanje na easy going style in že je bil čas za štart proti Lizboni, Penichu. Avtobus z Wi-fi-jem je zmagal in vožnja je minila en,dva,tri. V Penichu pa kljub ne čisto poletnim temparaturam, skok v shortse in japanke (če smo na morju, smo pač na morju), obvezna pijača in beach piknik. Prvo srečanje z oceanom in toooop valovi. Uhu, jutri začnemo, lekcija št. ena.

Prvi Session

Prvi dan na surfu. Razdevičenje vseh tečajnikov. Črno nebo, veter in ne ravno vročina niso nič kaj dobro obetali. A nas to ni ustavilo. So valovi? So. Gremo. Ko je voda toplejša od zraka, ti ne preostane drugega, kot da samo pedlaš in pedlaš, čas ni pomemben.

Po končani prvi rundi, hiter skok v apartma in nafilat baterije. Po kosilu še skok na znamenite Penishejske klife, pozdravit ribiče in že nazaj na plažo. Ko živiš skoraj na plaži je vse lahko. Kljub rahli utrujenosti je čas za session številka dve. Popoldansko surfanje je bilo top of the top. Vreme takšno kot mora bit, sonce iz vseh strani, valovi na mestu, voda mokra. Nam še kaj manjka? Noup. Zvečer pa, party, party; kot bi rekel naš šef bajte. No problem, lets go!

Party, Party

Že po parih dneh obvladamo najpogostejši besednjak naših gostiteljev. No problem, big washmashine in party, party. Res je, vse je brez problemov, velik pralni stroj je vsak dan v vodi, party, party pa smo stestirali včeraj. Obvezno ogrevanje v domačem okolju, potem pa turneja po lokalnih barih. Tour de Peniche at night v dežju je uspel. Kljukica narejena. Jutro po tem pa…

…ja kaj čmo, če se surfa se surfa. Nevihta in mrzla voda sta nas hitro spravila back in the mood. Po tem pa zaslužen piknik žar na plaži. We like it a lot! Po nič kaj obetajočem jutru je sledil vremenski obrat in prvič smo se tudi sami lahko malo popražili kot ražnjiči. A ne za dolgo. Ko so bile baterije nafilane je sledil ponoven skok na valove. Sedaj smo že skoraj experti na soft boardih. Po končanem sešnu še dolg sprehod po okoliških klifih in lovljenje sončnega zahoda. Uspelo nam je. Bilo je božansko.

Eat – Surf – Sleep

Pe nekaj dneh surf kampa smo že pravi experti. Soft surfe smo zamenjali s tistimi tapravimi, pence pa z valovi. Lokalci se samo čudijo, napredek je očiten. Kako da ne, je pa le skoraj ves dan samo surf, surf in surf.

Torej, kako poteka naš dan. Se zbudiš, odtečeš tekič po peščeni plaži, poješ zajtrk, surfaš, poješ malico, surfaš, čilautaš na soncu, poješ večerjo, potem pa go with the flow. Ponavadi, če ni party večer, se baterije ugasnejo že ob enajsti uri. Pa ne, nimamo policijske ure, samo po dveh dveurnih sešnih na dan, neee moreš več. In zjutraj spet ista pesem, brez izgovorov. Utrujenost je, zadoščenje je, uživancija je, sonce je, valovi so. Skratka nič nam ne manjka! Človek bi se kr lahko navadil. A veš tisto, ko na enem surf kampu že razmišljaš o tem kam boš šel naslednjič? No, to.

The End

A poznate tisto, ko pravijo, da za srfanje ni ovir, samo valovi morajo bit? Res je, nič te ne ustavi, ko vidiš, da ti ocean ponuja prfekt valove. Nevihta kakršne v času našega bivanja v Penichu še ni bilo, tanajbolj pogumni pa v vodo in vožnja po najboljših valovih do sedaj se je pričela. Ko si že entrat moker si že tako moker. Navdušenje je bilo nepopisno.

Čas naše uživancije pa se je počasi iztekel. Še zadnji ujeti valovi in adijos Peniche. Obrigada in še pridemo na obisk. Bilo je odličo. Vožnja proti Lizboni in hiter ogled starega dela mesta. Eno izmed najlepših evropskih mest nas ni pustilo na cedilu. Sonce z vseh strani in bela barva mesta je še lepše prišla do izraza. “Še se bomo vrnili, surfali in še bolj podrobno raziskali mesto” je bil sklep vseh skupaj. Všečno, zelo. Torej, to jeto. Letalo domov in plani za naslednji surf trip takoj na mizo. Karpathos je že potrjen, Penich pa skorajda, še kakšna druga ideja? Se vidimo, beremo naslednjič. Howk.

Izbrane slike

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>