Pravila tekmovanja

Prijava Sponzorji Blog Dobrodelnost Ambasadorji

STEP UP BTC City IN STEP UP GASILCI (1x osvojen vrh)

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 sekund. Štart je na prizorišču, čas do stopnišča (cca 150m) se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stopnišče. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 20. nadstropju. Po počitku se navzdol vrneš z dvigalom, ki je temu namenjeno. Na vrhu se ni priporočeno predolgo zadrževati, da ne bo nastala gneča in se bo s tem tekmovanje zavleklo. V kategorijo Step Up Gasilci se lahko prijavi le oseba, ki ima opravljen nadaljevalni tečaj za gasilce. Podrobna navodila za gasilce.
1x osvojen vrh Kristalne palače (oprema s katero tečete po stopnicah: čelada, izolirni dihalni aparat (z uporabo maske), ognjevarne rokavice, škornji in obleka).

EKSTREME STEP UP (3x osvojen vrh)

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 sekund. Štart je na prizorišču, čas do stopnišča se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stopnišče. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 20. nadstropju. Ko si prvič na vrhu se navzdol vrneš z dvigalom, ki je namenjen temu. Nato se sprehodiš ponovno do štartnega mesta. Pri vsakem posameznem vzponu se opravi tudi cca 150m ravnine do stolpnice. Čas te razdalje se ne meri. Enako velja pri drugem in tretjem vzponu. Čas navzdol se ne meri. Na vrhu se ni priporočeno predolgo zadrževati, da ne bo nastala gneča in se bo s tem tekmovanje zavleklo. Štart drugega vzpona je 10 min po tem, ko zadnji tekmovalec zaključi s prvim vzponom. Enak postopek velja pri tretjem vzponu. Zmagovalec je najhitrejši v seštevku treh vzponov.

STEP UP ŠTAFETA in STEP UP GASILSKE ŠTAFETE  (3 tekmovalci, vsak 1x osvoji vrh)

Štarta se po principu kronometra, vsak posamezno z razmakom 10 sekund. Čas do stolpnice se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stolpnico. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 20. nadstropju. Ko prvi tekmovalec osvoji vrh, se z dvigalom vrne navzdol in po teku skozi koridor preda štafetno palico/trak in čip štafete naslednjemu tekmovalcu, ki čaka na štartu. Čas navzdol se ne meri. Enako naredi drugi tekmovalec. Ko tretji tekmovalec osvoji vrh, se štafetni tek konča. Zmagovalna štafeta je štafeta z najhitrejšim seštevkom časov treh tekmovalcev.

STEP UP 2864 RUN (31x osvojen vrh in premagana nadmorska višina 2864m)

Tekmovalec ima od določenega štarta na razpolago 4 ure, da 31x premaga Kristalno palačo. Merili bomo samo čase vaših vzponov. V ˝dolino˝ se boste tekmovalci vračali z dvigalom.

Štart je na ploščadi Kristalne palače, v šotoru nasproti odra.

Skupinski štart ob 9:00. Do 13:00 imate 4 ure časa, da opravite čimveč vzponov (maksimalno 31 – višina Triglava). Za zadnji uspešen vzpon se šteje tisti, ki je bil v celoti izveden še do 13:00.

Prvih cca. 100m se čas ne šteje, tek je namenjen ogrevanju pred vzponom. Čas se začne meriti v kleti -1. nadstropju. Od 9:00-11:00 se uporablja desno stopnišče (zaradi sočasnih otroških disciplin), od 11:00 – 13:00 lahko uporabljate levega ali desnega.

Cilj je v 20. nadstropju. Čas vsakega vzpona se ustavi, ko prečkaš ciljno črto, vhod v hodnik oz. TIMING časovno preprogo. Sami skrbite za vašo lastno evidenco vzponov, TIMING ima uradno številko vzponov in čase ( Na cilju bo razpredelnica z imeni, kjer se sami odkljukate). Na cilju v 20. nadstropju bo tudi zdravstveno osebje.

Približno po vsaki uri bodo objavljeni stiskani vmesni rezultati in št. vzponov s strani Timinga na tabli v velikem šotoru.

Navzdol je spust z dvigalom v pritličje. Sprehodite se skozi recepcijo Kristalne palače, ven proti zadnji strani Kristalne palače in ponovno dol po rampi v garažo do -1 kleti.

Za končno razvrstitev se najprej gleda število vzponov. Več vzponov avtomatsko pomeni boljše mesto. V primeru, da ima več tekmovalcev enako število opravljenih vzponov, se preveri skupen čas vzponov kot so zabeleženi pri timingu (brez časa spustov in počitka).

Sanitarije so v prvem nadstropju zraven prevzema štartnih številk. Do tja pridete po tekočh stopnicah. Pred spustom z dvigalom pa lahko tudi sporočite upravljalcu dvigala, da ustavi v 1. nadstoropju.

V garaži -1, kjer se vsak vzpon začne bo voda, banane, čokolada. V« chill out coni« v pritličju pri dvigalih bo Perskindol izvajal masaže, na voljo bodo proteinski napitki in skute Ego Quark. Osebno prtljago lahko pustite v garderobi, ki bo v velikem šotoru.

JUNIOR STEP UP, otroci tečejo brezplačno!

Otroci iz Ljubljanske regije se prijavijo pri svojih učiteljih športne vzgoje (tekmovanje je v okviru šolskih športnih tekmovanj). Ostale otroke pa starši prijavite na spodnji povezavi (na prijavnici izberite “Junior step up Alpsko mleko”.

Prevzem vrečke in štartnega kartončka od 9:15 dalje.
Zbor otrok pred odrom 9:45, ponovimo navodila in se ogrejemo.
Najprej štartajo najmlajši letnik 2007 in mlajši v skupini vsi skupaj tečejo za spremljevalcem okoli palače do štartnega prostora v kleti Kristalne palače.
Štarta se po principu kronometra. Vsak tekmovalec ima kartonček s štartno številko okoli vratu.
Ko prečka ciljni prostor, odda kartonček sodniku v roko, na kartončku bo označeno s
kakšnim zamikom je kdo štartal.

PRAVICA NASTOPA – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
Tekmujejo lahko učenci in učenke osnovnih šol.

TEKMOVALNA DOLOČILA – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
–    Tekmuje se po določilih tega razpisa
–    Otroci štartajo 100m pred vhodom v Kristalno palačo (čas se še ne šteje)
–    Pred stopniščem se razvrstijo v štartne pozicije glede na barvo na kartončku in štartno številko.
–    Poslušajo navodila štarterja in usmerjevalcev.
–    Pri vstopu na stopnišče se držijo pravil teka po stopnicah. Počasnejši se umika hitrejšemu vstran od ograje.
–    Pri vzpenjanju si lahko pomagajo z rokami, se oprijemajo ograje, stopnic ali stene.
–    Prepovedano je prerivanje in oviranje sotekmovalcev s katerimkoli delom telesa.
–    Vsaka kategorija ima cilj v drugem nadstropju (10., 13., 16.)
–    Vsi se dol spustijo z vodenim dvigalom. Otroci pridejo iz dvigala v pritličju, za recepcijo v “chill out” coni, tam jih lahko prestrežejo starši.

KATEGORIJE – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
–  Starejši učenci (1) in učenke (2) letnik 2005 in 2006
–    Mlajši učenci (3) in učenke (4) letnik 2007 in 2008
–    Najmlajši učenci (5) in učenke (6) letnik 2009 in mlajši

TEKMOVALNE RAZDALJE – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
–    Starejši: tek po stopnicah do 16. nadstropja
–    Mlajši: tek po stopnicah do 13. nadstropja
–    Najmlajši: tek po stopnicah do 10. nadstopja

URNIK TEKMOVANJA – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
9:00 – Registracija in prevzem majice, darilne vrečke in štartnega kartončka
9.45 – ZBOR Tekmovalcev pred odrom
10.00 – 10.15  Štart Najmlajših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)
10.15 – 10.30  Štart Mlajših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)
10.30 – 10.45  Štart Starejših učenk in učencev (najprej učenke, nato učenci posebej)

PRIZNANJA – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
Prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo medalje. Vsi udeleženci prejmejo priznanje.

PRIJAVE – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
Preko Timingove aplikacije šolskih športnih tekmovanj.

VSE DODATNE INFORMACIJE – JUNIOR STEP UP ALPSKO MLEKO
ziva@alive.si/041 923 167

GASILCI

Vsak tekmovalec gasilec mora imeti ob prevzemu štartne številke s seboj:
– osebni dokument
– vsak gasilec, ki uporablja IDA mora biti star vsaj 18 let, je zavarovan in mora imeti opravljen tečaj za operativnega gasilca, kar je potem razvidno tudi iz samega vpogleda v matični list, ki ga priloži

Gasilci, ki tekmujejo v kategoriji SUG, SUŠG in SUEŠG s seboj prinesejo delujoči in redno testirani izolirni dihalni aparat na katerem mora biti nameščene kompozitna tlačna posoda, če kateri od prijavljenih želi tekmovati s tlačno posodo, ki je težja od kompozitne lahko tekmuje, vendar se rezultat v kategoriji ne spreminja zaradi teže tlačne posode.

Specifikacije ostale opreme:

Čelada
ognjevarna čelada za gašenje notranjih požarov mora ustrezati standardu evropske unije EN 443

Obleka
ognjevarna obleka za gašenje notranjih požarov mora ustrezati standardu EN 469 (sestavljena in najmanj dveh plasti)

Rokavice
rokavice morajo ustrezati standardu EN 659 (ognjevarne gasilske zaščitne rokavice) in ne tehnične ali sanitarne rokavice

Obutev
Gasilski zaščitni škorenj mora ustrezati naslednjima dvema standardoma in sicer EN 15090 in standardu proti urezne zaščite EN 381-5

STEP UP BLACK FRIDAY (1x osvojen vrh / ženske / v petkah)

Kategorija je namenjena nežnejšemu spolu. Obvezna oprema – čevlji z najmanj osem centimetrov visoko in ne več kot dva cmentimetra široko petko. Štart iz prizorišča je skupni, čas do stopnišča (cca 150m) se ne šteje, meriti se začne ko se prečka preprogo za vstop v stopnišče. Tu vas štarter spušča v hodnik v razmaku 10 sekund. Prehitevanje je dovoljeno. V stolpnici velja pravilo fair playa, v kolikor je to mogoče se počasnejši umika vstran od ograje hitrejši prehiteva ob ograji. Vzpenjaš se lahko kakorkoli ob pomoči rok, nog in ograje. Drugi pripomočki niso dovoljeni. Cilj je v 20. nadstropju. Po počitku se navzdol vrneš z dvigalom, ki je temu namenjeno. Na vrhu se ni priporočeno predolgo zadrževati, da ne bo nastala gneča in se bo s tem tekmovanje zavleklo.

 

ČIPI: Tekmovalci bodo imeli čip in bodo merjeni z merilnim sistemom Timinga. Cena čipa je 3€. Za štafete bosta namenjena dva prilepljena čipa na štafetni palici. Čip je že v štet v prijavnino.

Prijava na Alive Step Up


Ne spreglej tekmovalne pogoje.

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>