Snemanje reklamnega spota

Prijava Sponzorji Blog Licitacija Ambasadorji

Da dogodek dobro izgleda še predno se sploh zgodi, je potrebno narediti marsikaj. Dobra promocija je ena izmed bistvenih kljukic na seznamu, da dogodku lahko postaviš dobre temelje. Da bodo temelji kar se da trdni, smo se z ekipo odločili, da posnamemo reklamni spot. Reklama z dobrim sporočilom, ki bo pritegnila in ki se bo vrtela še naslednjih nekaj let. Cilj: zbrati najboljšo ekipo, top režiserja, top opremo in top ljudi. No problem!

Hja, si sploh predstavljate kaj pomeni 40 sekund reklamnega spota. Tisti ki veste, veste kaj vse je potrebno za to postoriti, tisti ki ne, vam spodaj v grobem predstavljamo našo zgodbo.

Ekipo za režijo, scenarij, snemanje in masko smo prepustili izkušenim, seveda pa smo aktivno sodelovali tudi sami. Dela je bilo precej, že samo risanje scenosleda je potekalo več mesecev. Organizacija samega dogodka pa je bila na nas. Dovoljenja za snemanje, določitev snemalnega vikenda, sponzorji snemanja, timing, hrana, igralci in še in še in še. Že sam ogled lokacije in snemalnih kadrov se je zgodil vsaj šestkrat. Meseci predpriprav in končna realizacija ter podatek, da smo 9 igralcev, ki nastopijo v reklamnem spotu, pred končno verzijo zamenjali vsaj 40x, pove veliko. Tako, da ob tej priložnosti, res en velik hvala, celotni igralski zasedbi.

Dva polna snemalna dneva sta celotni ekipi predstavljala kar velik zalogaj. Najbolj so bili presenečeni igralci naturščki, ki si nikakor niso predstavljali kaj in sploh koliko časa pomeni posneti kratek videospot.

Ko smo končno dočakali predviden idealen vikend brez dežja in s polno igralsko zasedbo se je končno začelo. Štirinajst ljudi, devet igralcev, režiser, maskerka, dva asistenta kamere in producent snemanja, prvi snemalni dan in snemanje lobija ter strehe Kristalne palače. Vzdušje je bilo enkratno, vsi pa si bomo prvi dan zapomnili po nepozabni snemalni izkušnji na strehi najvišje zgradbe v Sloveniji. Ob tej priložnosti gre posebna zahvala BTC-ju, da nam je to sploh omogočil. Prav tako snemanja zagotovo ne bi preživeli tako dobro razpoloženi, če za nas ne bi poskrbel katering Dulcis Gourmet. Najboljši katering v mestu nas je razvajal z vseh strani, celo najbolj izkušena igralca sta potrdila, da takšne postrežbe na snemanju še nista doživela. Njihova restavracija Divino, je poskrbela za vse: jutranjo kavo, rogljičke, prigrizke, pijačo in okusno kosilo so nam postregli z neverjetno prijaznostjo. Vsekakor so dokazali da so resnično razred zase!

Drugi snemalni dan, smo že delno utrujeni začeli s snemanjem zračnih posnetkov z ekipo Skysistem. Snemanje ob sončnem vzhodu je res nepozabna izkušnja. Kasneje nam je nekoliko zagodlo še vreme, da smo snemalne urice morali celo nekoliko premakniti. Ta dan smo se okrepili še z nekaj dodatnimi asistenti saj je bilo lokacij snemanja več. Skupaj nas je bilo na setu kar 22. Poleg glavnih igralcev so ta dan nastopili še statisti. Ta dan je bil res naporen. “Akcija, še enkrat, akcija, še enkrat, gospod stopite prosim za označevalni trak – snemamo”, to so bile klasicne besede tega dopoldneva in popoldneva. Za nameček se nam je skoraj poškodoval še režiser. Pri hitrem premikanju v polnem šprintu na “doliju” direktno v oviro in karambol. K sreči brez poškodb njega in opreme. Posebna zahvala v tem dnevu gre trafiki na aleji mladih, saj so nam jo odstopili za ves dan snemanja. Ponovno pa so za nas poskrbeli iz kateringa Dulcis Gourmeta, tokart iz restavracije San Marino. Čaj, kava, sadje, piškoti, topli sendviči, sokovi, … in za nameček še najbolša pica. Uganete zakaj je bil Tešky najbolj navdušen nad pico Pančo?

Dva snemalna dneva sta bila za nami. Ne bomo rekli kot bi mignil, ker to ni res. Eden izmed najbolj napornih vikendov, s polno dogodivščin in kupom posnetega materijala. Več vam bomo seveda razkrili preko slik in kratkih video izsekov. Poskusili vam bomo razkriti čim več, da se morda utrne tudi vam kakšna ideja ali da vam spodbudimo željo, da se nam morda pridružite. Režiserja čaka še ogromno dela, prav tako pa tudi nas, tako bomo med tem, ko čakamo na končni izdelek, postorili še mnogo drugih potrebnih stvari, za konec, vam pa prilagamo še del scenarija in nekja slik iz snemalnih dni.

Se pišemo spet v kratkem in upamo, da se vdimo novembra!

Zahvala: BTC – za zaupanje in prostor, Dulcis – za najbolši katering, Skysistem – zračni posnetki, Trafika – za prostor, Rono Senčila – posoja kombija, Caraudioempire – slušalke.

Režiser, snemalec: Frle
Producent: Boštjan Gams

Asistenta kamere: Perje, Čufi
Maska: Barbara Hren

Igralci: David Urankar, Andrej Težak-Tešky, Anja Puc, Aljaž Pavlin, Klavdija Likar, Neža Kirn

Statisti: Tajda Brlec, Ajda Rotar Urankar, Goran Maslač, Aljaž Staniša, Igor Stropnik, Andreja Krašovec, Jure Černec, Jasmina Klančnik

Alive Step Up, Behind the scene, Part 1/4

Alive Step Up, Behind the scene, Part 2/4

Alive Step Up, Behind the scene, Part 3/4

Alive Step Up, Behind the scene, Part 4/4

 

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>