Zakaj jutranji trening pomaga da postaneš boljši kajtar?

Trije razlogi zakaj trenirati pred kajt sešnom na vodi:

1.     Aktivacija telesa
2.     Preventiva pred poškodbami
3.     Kurjenje maščob

Alive training_jutranji skupinski trening4

Zakaj jutranja vadba?

Zjutraj ko je telo še “zaspano” je najboljše, da ga prebudimo z aktivnostjo. Priporočamo vadbo še pred zajtrkom saj je raven sladkorja v krvi takrat najnižja in organizem tako lažje porablja maščobe. Z vadbo na tešče se poveča poraba maščob v krvi, saj se iz njih tvori energija za delo mišic. Hkrati je zjutraj koncentracija na najvišjem nivoju in se z večjo pozornostjo lahko posvečamo treningu.

Prav tako zjutraj hormoni delujejo v vaš prid. Nivo testosterona je zjutraj višji, pri intenzivnem treningu se poveča EPOC, kar pomeni presežek kisika po zaključku vaše vadbe. S tem pospešimo delovanje metabolizma.

Urnik kajtarja je precej odvisen od vremenskih razmer. Ponavadi so ravno jutra tista, ki jih najlažje izkoristimo za pripravo telesa na nadaljnje aktivnosti. Pri kajtanju so najpomembnejša moč, koordinacija, ravnotežje in stabilnost. Priprava vsakega športnika vsebuje tri sklope priprave: kondicija, splošna moč, gibljivost.

Ravno zato Alive ekipa na Kite Life Sicily za vas pripravlja kompletno pripravo na vsakodnevno kajtarijo. Jutranji treningi bodo vsebovali tri sklope: lahkoten tek, vaje za splošno fizično pripravo, agilnost in gibljivost. Treningi bodo brezplačni in primerni za vsakogar, za tiste ki vstajajo s petelini in tudi za tiste, ki zjutraj radi malo pospijo.

Trening vsebuje:

–    Tek
–    Moč
–    Agilnost
–    Elektrostimulacija

Z nami pa se lahko pripravljate tudi že pred počitnicami. Poglej skupinske kajt kondicijske sezonske vadbe.

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>