Zakaj trenirati z osebnim trenerjem?

osebno_trenerstvo_fitnes_alive_trening_studio

*preračunana cena za primer 6 mesečne karte, ki zajema osebnega trenerja, ki je konstantno prisoten, karto za moderne in čiste vadbene prostore 3x / teden, brezplačno svetovanje za maksimalni napredek, sestavo naprednega personaliziranega vadbenega programa, parkirni prostor, …

Osebni trener vam bo zagotovil učinkovit in varen trening

Osebno trenerstvo je nekoč veljalo za drago in prestižno. Danes je osebni trener lahko cenovno ugoden predvsem pa poskrbi za varen in učinkovit trening. Učenje na lastnih napakah in poskusih nas lahko stane tudi zdravja. Trener je najlažja pot do uspeha. Sestavil vam bo plan trening, naučil pravilne tehnike dvigovanja uteži, teka, raztegovanja in ostalih prvin treninga. Seznanil vas bo z ustrezno regeneracijo po treningu in ustrezno prehrano. Izkušen osebni trener bo hitro ugotovil kateri trening je za vas najboljši. Do rezultatov boste tako prišli varno in hitreje. Osebni trener lahko naenkrat trenira več vadečih. Pri skupini do 4 vadečih se kvaliteta treninga ohranja.

Pogosto slišimo izjavo: ”Osebni trener je predrag, bom kar sam treniral.” Nato se Janez sam odpravi v fitnes, kupi mesečno karto in prične s treningom. Znanje pridobiva od ostalih vadečih, se uči na lastnih napakah in trenira po občutku. Predvsem pa dela vaje, ki so mu všeč. Po nekaj mesecih treninga ni več napredka, pojavljajo se bolečine, telo se nesorazmerno razvija in zmanjšuje se motivacija. Janez se nato odloči za osebno trenerstvo in hitro spozna napake, ki jih je počel. Osebni trener ga nauči sledečih znanj:

  • – Pomembna je količina treninga, obremenitev in postopno zviševanje obojega.
  • – Trening je lahko tudi škodljiv.
  • – Obstaja vrsta različnih pristopov k treningu. Odvisno od cilja.
  • – Pravilna izvedba vaj je bistvenega pomena.
  • – Ustrezna prehrana je bistvenega pomena. Prav tako dovolj počitka in spanec.
  • – Skladen razvoj telesa je bistven. Potrebno je trenirati mišice agoniste in antagoniste.
  • – Upoštevati moramo znanstvena dognanja. Nasvete samoukov moramo jemati z rezervo in jih dobro preučiti. Lahko so dobri ali pa tudi škodljivi.
  • – Osebno trenerstvo je zabavno.

Janez sedaj 1x mesečno trenira z osebnim trenerjem, ostale treninge pa opravi sam. Trener ga vodi, usmerja, opozarja na napake, mu piše mesečne plane treninga in ga spodbuja.

V zgornjem primeru osebni trener ne predstavlja velikega stroška. Trening pa je veliko bolj kakovosten in varen.

Osebno trenerstvo je mogoče tudi v manjših skupinah – skupinsko trenerstvo. V skupini več vadečih osebni trener opravlja enako vlogo kot pri treningu 1:1. Res da se vsakemu vadečemu lahko posveti manj časa vendar pri skupinah do 4 vadečih trening ne izgublja kvalitete. Prednosti so ugodnejša cena in družba.

Osebni trener vam bo zagotovil varen in učinkovit trening. Osebno trenerstvo v skupini pa je cenovno ugodno.

Zdaj pa je čas, gremo na trening!

V fitnes vadbenem studiu Alive Training izvajamo osebne treninge, treninge v skupinah do 4 vadeči in treninge za ženske v skupini do 8 vadečih. Prvi trening je brezplačen.

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>