Cape Town

Cena: 600€ + letalska karta

Poleg atraktivne programske ponudbe in potrebne surf opreme bomo poskrbeli za vaš transport od letališča do bivalnih prostorov, nočitve, video analize surfanja, afriške večerje, prevoz in ogled najbolj zavarovanega zapora Robben Island.

Raj za sprostitev in adrenalinske aktivnosti | Pregled samostojnih ogledov | Cena
Prijavnica | Galerija

Ob stičišču Atlantskega in Indijskega oceana ob rtu Dobrega upanja leži najbolj evropsko mesto na stari celini. Cape Town, po afriško Kaapstad, je eno izmed treh glavnih mest Republike Južna Afrika in velja za najstarejše mesto na južni strani stare celine. Ljubitelji surfanja in neznanega ga obožujejo.

Lega med Hudičevim vrhom, Mizasto goro in Levjo glavo, ki se dvigujejo do 1000 m nad mestom, ga uvršča med najlepše svetovne metropole. V surferskem svetu velja Cape Town za enega izmed najbolj kul mest. Mesto je tako kul in raznoliko, da lahko med raziskovanjem srečaš tako pingvina kot tudi nilskega konja ali žirafo. Raznovrstna afriško-evropska kultura z neskončnimi peščenimi plažami, dežela vina in viktorjanskih zgradb...

Cape Town je raj za sprostitev in adrenalinske aktivnosti

Je raj za športne navdušence in fotografe. Za jutranji tek ob razburkanem oceanu, skok v vodo in poganjanje surfa, da zajezdiš prvi val ali izkoristiš veter in v mirnem jezeru ali visokih valovih preizkusiš svoje znanje  windsurfanja, ni ovir. Pogoji za surfanje in ostale vodne športe so primerni za vse. Popolni začetnik in profesionalni surfer na valovih ali windsurfer, vsi bodo našli svoj kotiček in uživali v idealnih pogojih. Tistemu, ki  ga surfanje ne zanima, pa raziskovanje mesta ponuja obilo zabave.

Pregled samostojnih ogledov znamenitosti 

TABLE MOUNTAIN
Mizasta gora je najbolj prepoznavna znamenitost Južne Afrike. Nanjo se lahko povzpneš peš ali z gondolo.

CASTLE OF GOOD HOPE
Grad dobrega upanja je najstarejša zgradba v mestu, kjer se skriva veliko skrivnosti zgodovine mesta.

BO-KAAP
Velja za najbolj barvito četrt v mestu. Zakaj, je najbolje, da se prepričaš sam.

ROBBEN ISLAND
je eden izmed najbolj znanih otočkov na svetu. Skozi zgodovino je otok spreminjal svojo namembnost, najbolj obiskana turistična znamenitost pa je predvsem zaradi dejstva, da je bil tukaj 18 let zaprt Nelson Mandela. Ture po otoku naredijo še bolj zanimive vodiči, ki kot nekdanji zaporniki podajajo informacije iz prve roke.

CAPE OF GOOD HOPE
Rt dobrega upanja je najbolj JZ točka Afrike in ponuja veličasten razgled. Ob poti pa srečaš še kolonijo 3000-ih afriških pingvinov (Boulders Beach), ki včasih zaidejo tudi na javne plaže.

HRIB SIGNAL
je ob večerih zbirališče mladih domačinov in turistov. Skupaj pripravijo obred slovesa od preteklega dneva. Po tleh razgrnejo brisače ali pregrinjala, ležejo nanje in uživajo v zadnjih toplih žarkih zahajajočega sonca.

BUNGEE JUMPING
Za vse adrenalinske frike je na voljo uradno tretji največji bungi jumping na svetu. Skok v globino z 216 metrov samo za tiste z zdravim srcem.

SAFARI
Nekaj kilometrov izven mesta se razprostira afriška divjina. Okolica Cape Towna ponuja več safarijev. Bližnje spoznavanje z domačim okoljem žirafe, leoparda, leva, nosoroga, antilope in drugih. Za izlet v divjino se lahko odločiš pri različnih domačih agencijah.

POTAPLJANJE Z BELIMI MORSKIMI PSI
Varovano preko kletke. Nepozabno.

OGLED KITOV V NARAVNEM OKOLJU


Cena vključuje:

– surfanje, windsurfanje, jutranji tek po plaži pod strokovnim vodstvom
– opremo (1x oprema za surfanje na valovih, 1x oprema za windsurfanje in 1x neopren);
– prevoz do spotov (po Cape Townu in okolici);
– prenočišče;
– video analiza;
– afriška večerja;
– ogled Robben Islanda;
– paket profesionalnih fotografij in posnetkov.

Prijavnica

Galerija:

 

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>