Matic Erbežnik – Erbo

Matic Erbežnik – Erbo
Datum rojstva: 31.12.1984
Disciplina: Jadralno padalstvo
Sponzorji: Quiksilver

Gore so njegova dnevna soba, morje pa predsoba. Erbo je adrenalinski frik, ki ne more preživeti brez outdoor športov. Že s tremi leti je obvladal smučke, kasneje pa je z njimi poskušal še leteti. Pohvali se lahko, da je s smučmi skočil že preko 100 m (op. 117 m), kar pa mu ni bilo dovolj. Želel je leteti še dlje in smuči je zamenjal z jadralnim padalom. Leti že od 15ga leta in je eden izmen najizkušenejših tandem pilotov v Sloveniji. V zraku je preživel že več kot 900 ur. Rekord v preletu ima kar 194 km, kar pomeni uživati v zraku kar osem ur in pol. Kako je šel na WC noče povedati.

Poleg pilotiranja jadralnega padala Erbo obvlada tudi windsurf. Za seboj ima že sedem let poučevanja v različnih windsurf šolah, vse od Hrvaške pa do Egipta. Če Erbo ni v zraku ali v vodi, ga lahko najdemo v gorah, poleti ali pozimi. Gorništvo in turna smuka mu dajeta energijo za nove podvige.

Diplomant Fakultete za šport pravi, da ves čas gleda v zrak, tudi v avtomobilu, zato pozor na prehodih za pešce. Poleti ga najdete v Bohinju, pozimi pa kamor ga odnese. Nekoč: bo letel v Himalaji!

Galerija