Windsurf šola

Prijava Windsurf Nastanitev Prevoz

 

Termin: 30.6 -21.7.2017 (odhodi iz letališča Jožeta Pučnika), termini so za odhode letala iz Ljubljane so vsak petek. Če imate let od kje drugje se vaš tečaj prilagodi glede na vaš let ali prihod na otok
Prijave: pobiramo 24 ur na dan, do 1.6.2017
Lokacija: Grčija – Karpathos (otok med Kreto in Rodosom)

V času poletja, ko je veter močan in sonce toplo, bomo organizirali športni camp, ki bo vključeval windsurfing in druge športne aktivnosti. Vključeno bodo osnove potapljanja na dah in deskanja na valovih. Ideja campa je združevanje različnih športov, kjer bo prevladoval windsurfing. Druge aktivnosti bodo doprinesle svoje specifične elemente in s tem nadgradile celotno izkušnjo.

Kdo gre lahko z nami?
Vsak, ki bi rad spoznal in se naučil osnov jadranja na deski (windsurfing). Vsak, ki bi rad izpopolnil in nadgradil znanje windsurfinga. Vsak, ki bi rad spoznal osnove surfanja na valovih in potapljanja na dah. Vsak, ki si želi dobre družbe, nepozabnega doživetja in super žura z ekipo Alive. Vsak, ki bi rad poizkusil nekaj novega. Vsak, ki se bo skusil v naštetih aktivnosti mu je ponujena možnost nepopisljivega doživetja na tem čudovitem otoku.

Vreme
Grčija je dežela sonca in morja. Če že dežuje, dežuje večinoma v zimskih mesecih. Od maja do oktobra pa prevladuje sonce. Med poletnim časom bomo vsi v shortsih in japonkah, ob večerih pa pulover in včasih dolge hlače ne smejo manjkati – predvsem zaradi vetra, ki je na otoku kar stalnica. Vremena, žal, ne moremo krotiti, statistično gledano pa bi moralo biti veliko topleje kot v Sloveniji.

Morje je toplo, okrog 23 C in več. Zunaj je okrog 30 C, vendar je zaradi vetra to prijaznih 30 C. Na vodi so dovolj shortsi in lycra, za bolj zmrzljive pa kratka neoprenska obleka.

Vetrovne razmere
Piha vsak dan, večinoma čez cel dan, torej ni strahu, da bi kaj zamudili. Moč vetra je od 5 -7 bf v povprečju, kak dan je lahko tudi manj ali več. V povprečju se največ uporabljajo velikosti jader od 3.7-4.7 in takrat, ko piha, piha za vse!

Cena windsurfing camp:
od 930€ (za člane društva Alive) za 1-tedenski paket, od 1230€ za 2-tedenski paket (1-teden tečaja in 2-tedna najema opreme). Cene so informativne (variirajo glede na termin)  in veljajo do zapolnitve mest. Za ceno drugih kombinacij nas kontaktirajte na email.

Cena windsurfing tečaj:
Možno je izbirati med začetnim, nadaljevalnim ali naprednim tečajem. V skupini (min. 2os) 30€ na uro, individualno 45€ na uro. (Oprema ni vključena)

V ceno windsurfing camp je vključeno:
Možnost izbire 1, 2 ali 3- tedenskega paketa

– letalska karta
– nastanitev v Studijih (7, 14 ali 21 nočitev), 2 ali 3 posteljni studio
– tečaj windsurfinga (20 ur); ponujeni bodo začetni, nadaljevalni, napredni in freestyle tečaj
– foto in video dokumentacija vseh dogodkov
– video analiza
– majica za člane društva
– najem opreme je vključen v ceno v času tečaja (zavarovanje ws opreme je opcijsko; cena 39€ na teden)

V primeru, da ostajate na otoku več kot je trajanje paketa, je možna razdelitev paketa po dnevih, ki si jih sami izberete. Primer: če boste na otoku 14 dni je možna izbira tedenskega paketa in se ga nato razporedi skozi 14 dni.

Če imate v mislih kakšno drugačno kombinacijo nam to sporočite na email in vam bomo z veseljem pomagali najti ustrezno rešitev. Primer: da se odpravljate z avtomobilom, da bi želeli samo letasko karto ali samo bivanje. Vse variante so možne.

Plačilo
Ob prijavi se plača 30% celotenega aranžmaja, za program Alive windsurfing camp (prijave pobiramo do 1.junija). Preostali del se plača najmanj 23 dni pred začetkom potovanja. V primeru, da se preostalega dela cene ne plača v roku se šteje kot da je aranžma odpovedan, in se smiselno sledi določilom o odpovedi aranžmaja. Ne spreglej plačilne pogoje.

Dokumenti in zavarovanje
Za odhod v Grčijo potrebuješ le osebno izkaznico, če greš z letalom. Če greš z avtom, se pa potrebuje tudi potni list za potovanje skozi Balkanske države. Da ne bo skrbi, priporočamo dvig evropske kartice zavarovanja (naročite jo vsaj en teden pred odhodom na www.zzzs.si) in še svetujemo dodatno zavarovanje CORIS, ki ga na povpraševanje lahko uredimo preko partnerske turistične agencije.

Opombe
Cene hrane in pijače v Grčiji so primerljive z našimi.

Surfanje in windsurfing sta športa, ki sta odvisna od narave, če nam le- ta zagode s slabim vremenom ali s tem, da ni valov ali vetra, za to ne odgovarjamo.