Prevoz

Na Karpathos se da prit na več načinov. Plavanje, tek in kolo odsvetujemo, razen če imate en mesec časa in ste telesno sposobni. Avtobus prispe na cilj po večih prestopanjih in potrebujete nekaj dni.

AvtoLetalo

Avto, Za vožnjo potrebujete okrog 20ur, pot vas vodi skozi balkanske države do Aten, kjer trajekt štarta iz Pireja. Nato sledi 16-20urna vožnja s trajektom, ki pa mine zelo hitro.

Druga možnost z avtom je, če se peljete do Benetk ali Ancone in od tam s trajektom do Patrasa. Nato sledi vožnja do Aten in Pireja in še seveda trajekt do Karpathosa.

Vozovnice za trajekt je možno kupiti na licu mesta ali se jih rezervira in plača preko interneta. Do Karpathosa vozi Anek Lines družba.

Letalo,  Nekaj nasvetov vam podamo mi, lahko pa tudi sami pobrskate po sledečih straneh. Na Karpathos letijo družbe Intelekta in Kompas iz letališč v Ljubljani, Grazu in Dunaju. Pri njih možno kupiti letalsko karto kot tudi celoten aranžma. Na otok letijo tudi letalske družbe kot so AirBerlin, Austrianair, LaudaAir…

Pri iskanju najugodnejše variante vam bomo z veseljem prikočili na pomoč.

S prevozom do teh mest pa si lahko pomagaš tudi z prevozi GoOpti ali z avtobusnim in želežniškim prometom.

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>