350 Tekačev Steklo Po Stopnicah Kristalne Palače

Prijava Sponzorji Blog Dobrodelnost Ambasadorji

 

23.11.2014 je premierni dogodek Alive Step Up – tek po stopnicah na našo najvišjo stavbo je presegel vsa pričakovanja ter požel odličen odziv javnosti in medijev.

Galerija slikVideo pregled dogodka
Tekaški treningi po stopnicah

Kristalna palača v BTC Cityju v Ljubljani je danes gostila prvi tek po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji. V tujini že dobro utečena športna disciplina – znamenita sta recimo teka na newyorški Empire State Building in Petronasovo stavbo v Kuala Lumpurju – je dobila domovinsko pravico tudi pri nas. Za to sta najbolj zaslužna Živa Cesar in Boštjan Gams, ki sta s športnim društvom Alive dogodek pripravljala celo leto, na koncu pa k udeležbi pritegnila 350 tekačev in z Alive teamom izpeljala ‘pilotni’ projekt, ki ima vse možnosti, da v nekaj letih zraste v veliko mednarodno zgodbo.

Potencial tekme so že takoj prepoznali v družbi BTC, ki so organizatorjem posodili stopnišče Kristalne palače in jim pomagali tudi pri promociji, v imenu Mestne občine Ljubljana pa je prireditev uradno odprl župan Zoran Janković.

KRALJI IN KRALJICE
Športni dan v BTC Cityju so odprli tekači v disciplini Step Up, ki so morali premagati 89 višinskih metrov, 20 nadstropij oziroma 459 stopnic. Najhitreje sta nalogo opravila Jasmina Klančnik in Matic Dovžan. V kraljevski disciplini Ekstremni Step Up (trije teki na vrh) sta slavila prekaljena Karmen Klančnik in Matjaž Mikloša, ki sta tako postala kralj in kraljica premiernega teka Alive Step Up. Matjaž Mikloša se je ob tem izkazal tudi kot zelo srčen človek, saj je nagrado, Phillipsov hišni kino podaril za dobrodelno dražbo za tetraplegika Luko Plavčaka. V tej so z licitacijo predmetov slovenske ženske smučarske reprezentance in skupine Siddharta že zbrali 400 evrov.

Štafetni teki so se odvili v treh kategorijah. Med civilisti je slavila ekipa Odpisani, za zadnje mesto pa sta se spopadli ekipi jutranjega in dnevnega programa Radia Antena. Poraz jutranjikov je bil pričakovan, saj je boj potekal v popoldanskem času. Zanimiva sta bili tudi tekmi gasilcev, ki se tekli v polni ‘bojni’ opremi, v še težji preizkušnji pa tudi z uporabo dihalnega aparata. Slavili sta ekipi PGD Podbrezje in PGD Spodnje Pirniče – Vikrče – Zavrh. Prvi trije tekmovalci v vseh kategorijah so prejeli odličja in praktične nagrade, zmagovalci pa še unikatne pokale oblikovalke Maje Zaplotnik.

Dogajanje sta povezovala Andrej Težak – Tešky in David Urankar, za zabavo so poskrbeli urbani športniki in plesalci Urban Roof, DJ Teo ter ekipa En kolo, uradni časomerilec je bil Timing Ljubljana, za sliko in zvok na odru je poskrbela akustika Primožič, za oder in šotore ProZvok z Mihatom Kernom na čelu, za gasilce so poskrbeli team fcc-slovenija, dogodek pa ste lahko v neposrednem prenosi spremljali preko portala vzivo.si. Kot sponzor se je dogodku pridružil Dulcis Gourmet, ki je vsakemu tekmovalcu podaril sladki francoski poljub, številni podporniki pa so prispevali bogate nagrade za tekmovalce in navijače.

Rezultati tekmovalcev, ki so na tekmi tekli s čipi. Ostali so se teka udeležili brez tekmovalnih ambicij in se niso odločili za merjenje časov.

REZULTATI

Ž1 – Step up – Ženske
(enkrat na vrh)
1. Jasmina Klančnik
2. Dragica Cvišič
3. Irena Sedej

M1 – Step Up – Moški
(enkrat na vrh)
1. Matic Dovžan
2. Andrej Golob
3. Anže Martinc

Ž3 – Ekstremni Step Up – Ženske
1. Karmen Klančnik
2. Manja Frece
3. Mihaela Tušar

M3 – Ekstremni Step Up – Moški
(trikart na vrh)
1. Matjaž Mikloša
2. Simon Novak
3. Sebastjan Zarnik

S1 – Step Up – Štafeta
(tek trojk)
1. Odpisani
2. David Zupančič
3. Južni veter

G1 – Step Up – Štafeta gasilci
(tek v popolni delovni opremi)
1. PGD Podbrezje
2. PGD Dolenja Straža
3. PGD Vodice

G3 – Step Up – Ekstremna štafeta gasislci
(tek v popolni delovni opremi in dihalnim aparatom)
1. PGD Spodnje Pirniče – Vikrče – Zavrh
2. PGD Vnanje Gorice
3. PGD Dole

Foto: Nino Kutnjak, Damjan Končar, Frle, Georg Fugina

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>