4. Alive Step Up, prvič v sončnem vremenu

V Kristalni palači je v soboto 18.11. potekal 4. Alive Step Up, tek po stopnicah Kristalne palače v ljubljanskem BTC Cityju, najvišje stavbe v Sloveniji. Poleg že uveljavljenih kategorij s 479 (enkratni vzpon) in 1437 stopnicami (trikratni vzpon) smo letos dodali Step Up Triglav Run s kar 31 vzponi na vrh. Do prireditve smo zbrali 1885 EUR, SMS linija za donacije pa bo odprta še do konca novembra.

Pošlji SMS OTROK ali OTROK5 na 1919 in doniraj 1 oz. 5 EUR za otroke Pediatrične klinike.

alive step up 4. tek na kristalno palaco

BOŠTJAN GAMS
organizator

”Rad bi se zahvalil sponzorjem, donatorjem in ostalim, ki so prispevali k letošnji dobrodelnosti. Z novimi preddogodkom Kristalna24 in SMS linijami je Alive Step Up dobil novo razsežnost, letošnja novost Step Up Triglav Run pa privabila tudi najbolj ekstremne in tekače.”

alive step up z zupanom zoranom jankovicem

OKRONALI KRALJA IN KRALJICO, DOBILI TUDI PRINCA IN PRINCESO!
Med najboljšimi, ki so premagali 10, 13, 16 ali 21 nadstropij (glede na kategorijo), je bilo nekaj starih in nekaj svežih obrazov. Kralj in kraljica kristalne palače (trikratni vzpon) sta postala Simon Novak v moški ter Avstrijka Veronika Windisch v ženski kategoriji, princ in princesa (enkratni vzpon) Kristalne palače pa Windischeva ter Mitja Mesarič. Zmagovalca 31-kratnega vzpona kategorije Step Up Triglav Run – zavarovalnice Triglav in dobitnika posebnega pokala sta Matjaž Mikloša in Avstrijka Marlies Penker.

MATJAŽ MIKLOŠA
zmagovalec Step Up Triglav Run

“Rad preizkušam nove stvari, zato je bila odločitev, da nastopim v novi kategoriji povsem samoumevna. Posebnih priprav ni bilo, saj nisem niti vedel, kaj pričakovati, kako dolgo bo vse skupaj trajalo. Imel sem družbo, zato se vzpenjanje po stopnicah ni vleklo.”

norci na begu

TEKLI TUDI OTROCI, GASILCI IN ZNANI SLOVENCI
Otroci so tekmovali v treh starostnih kategorijah, ki so se razlikovale glede na težavnost ter gasilci, ki so bili to leto najštevilčnejši. Preizkusili so se tudi nekateri znani Slovenci. Otroke kategorije Junior Step Up Alpsko mleko je spremljal Boštjan Gorenc – Pižama, tekli so tudi Uroš Bitenc, Anja Rugelj, Andrej Težak Tešky in David Urankar, pesti so med drugim stiskali Mitja Petkovšek in Beba Ščap.

alive step up boris gorenc pizama

ZBRALI SKORAJ 2000 EUR
Tešky in Beba Ščap, ki sta pred dnevi na dobrodelnih 24 urah Kristalne palače začela z zbiranjem sredstev za otroke Pediatrične klinike v Ljubljani, sta skupaj z organizatorji in predstavnico BTC City, Majo Oven predali  predsednici Ustanove za novo Pediatrično kliniko, Marini Praprotnik ček s sredstvi, ki so se zbrala iz prostovoljnih prispevkov, evra od vsake prijavnine in evra od vsakega vzpona dobrodelnih 24, ki jih je prispevala družba BTC City. Do začetka dogodka se je zbralo 1885 EUR.

predaja simbolnega ceka

JOKER OUT IN PARAOLIMPIJEC PO STOPNICAH NAVZDOL
Tekmovalce, navijače in naključne obiskovalce je zabavala glasbena skupina Joker Out, prvič pa se je po stopnicah Kristalne palače spustil tudi albanski paraolimpijec Haki Doku na invalidskem vozičku, ki je za spust potreboval devet minut. “Vesel sem, da sem tukaj. Organizacija je odlična, energija med tekmovalci izjemna. Sam posebnih pričakovanj nisem imel. S spustom sem si želel le dokazati, da zmorem.”

prvi spust po stopnicah alive step upjoker out

step up alpsko mleko

 

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>