Alive Dobrodelni Stand Up


Hvala Printalnici za odličen print kart in plakatov!

V nedeljo 15.12.2013 je v Celju potekala dobrodelna prireditev, Alive Stand Up komedija, z namenom zbiranja sredstev za študenta in športnika Luka, ki si je avgusta pri skoku v vodo (na portoroški plaži) trajno poškodoval hrbtenjačo. 

There is a difference between living and being alive.

Dogodek je več kot uspel, saj smo napolnili dvorano z ljudmi z vseh koncev Slovenije. Od Rogatca preko Ljubljane pa vse do Portoroža. Glavni akter prireditve Tin Vodpivec je bil z odzivom in nastopom zelo zadovoljen in pravi, da so v Kinu Metropol v Celju sploh prvič na Stand Up-u morali odpreti še balkon. Odziv publike pa je bil fantastičen. Poleg Tina so bili na Odru še soustvarjalec oddaje Vid in Pero šov Jernej Celec, aktualni stand up komik leta Uroš Kuzman in vedno bolj popularen Šmarčan Aleš Novak.

Vsi komiki so več kot odlično opravili svoje delo in nasmejali dvorano do solz. S prodajo vstopnic, je ekipa Alive zbrala 3660€ in še dodatnih 90€ s prostovoljnimi prispevki. Še vedno pa se zbirajo donacije na računu društva A Veš?

Oranizatorka in predstavnica ekipe Alive Živa Cesar je bila z zbrana vsoto zadovoljna, saj so dvorano skorajda razprodali. Pravi pa, da še vedno je to le kapljica v morje tistemu, kar Luka še potrebuje in da je to šele začetek dogodkov, ki se bodo vrstili s tem namenom.

Vsa zbrana sredstva bodo predana Luku njemu oz društvu A VEŠ? ustanovljenemu v ta namen. Pri projektu so sodelovali tudi Kino Metropol, ki je prispeval dvorano, Printalnica.si, ki so prispevali print kart in plakatov, Tin Vodopivec, ki je poskrbel za pester program in Društvo Alive, ki je poskrbelo za organizacijo dogodka.

Tin Vodopivec je eden izmed najbolj prodornih slovenskih stand up komikov. Njegov humor temelji na preprostih, vsakodnevnih izkušnjah, zato je blizu vsem generacijam gledalcev. Na slovenskih odrih stoji že sedmo leto zapored, zbral pa je že blizu tisoč nastopov. Med njimi velja izpostaviti dve zaključeni solo predstavi v Cankarjevem domu, ter nastope v Angliji in na prostoru nekdanje skupne države. Pod njegovim okriljem je zrasel Festival Panč – največji letni dogodek za to zvrst komedije v Sloveniji.
Tin je ravnokar zaključil turnejo po ZDA, kjer je bil med več kot 1300 kandidati izbran za enega izmed 32, ki se se predstavili na slovitem mednarodnem tekmovanju stand-up komedije v Seattlu. Na zadnejm večeru je zasedel celo odlično drugo mesto.

Jernej Celec je stand-up komik, doktor medicine, ki prihaja iz Prekmurja, že tri sezone je del radijske oddaje »Naval smeha« na Valu 202, trenutno deluje tudi kot pisec komedije za »Vid in Pero šov«.

Aleš Novak gradi svoj nastop predvsem na enovrstičnicah, ki so povezane v zgodbe katerih rdeča nit je njegovo razumevanje dogodkov vsakdanjega življenja. To razumevanje je seveda napačno, vendar vas bo on poskušal prepričati v nasprotno. Je komik, ki mu še ni vse jasno, ampak je hudičevo blizu.

Uroš Kuzman je aktualni zmagovalec tekmovanja novincev “Komik leta”. Po izobrazbi je matematik, pred kratkim pa je pridobil tudi naziv “doktor matematike”, zaradi česar velja za najbolj izobraženega komika pri nas in po svetu.

Račun za donacije: 
IBAN SI56 0600 0010 8141 525 (BANKA CELJE d.d.) 
DRUŠTVO ZA OSVEŠČANJE JAVNOSTI O POSLEDICAH POŠKODB HRBTENJAČE A VEŠ?

There is a difference between living and being alive.

 

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>