Alive Night Hike

Zgodil se je! Alive night hike – nočni pohod, kjer smo se zbrali vadeči v vadbenem studiu Alive, simpatizerji in njihovi prijatelji. V četrtek, 27.6. 2013 smo se v večernih urah odpravili na Osolnik (858m) nad Soro pri Medvodah.

Med vadečimi v vadbenem studiu Alive je že nekaj časa tlela želja, da bi se poleg intenzivnih notranjih treningov družili ob ‘outdoor’ aktivnostih. Za začetek je bil izbran Osolnik, ki se nahaja v bližini Ljubljane, nudi lahko označeno pot in na vrhu postreže s čudovitim razgledom v dolino na vse strani. Prvi del ekipe se je skupaj odpravil že izpred vadbenega studia, v večini pa smo se zbrali na parkirišču ob cerkvi sv. Štefana v Sori. Del neučakane ekipe se je odpravil naprej, novim dogodivščinam naproti, drugi del pa je počakal zamudnike, ki so kljub dnevnim obveznostim želeli narediti nekaj zase.

Usmerili smo se na markirano peš pot ob parkirišču in vestno ‘zagrizli’ v klanec. Razgibanapot skozi gozd nas je pripeljala do vmesnega postanka na Homu, s čudovitim razgledom na vasice v dolini, ki so se kopale v zadnjih žarkih večernega sonca. Kratka osvežitev nam je dala novega zagona za drugo polovico vzpona, medtem ko je prva skupina že uživala na cilju. Sproščen klepet, izmenjava izkušenj in pridobivanje višinskih metrov so nas vse prehitro pripeljali do vrha. Hladen veter nas je pregnal v zavetrje cerkvice, kjer smo se pregrešili z domačimi dobrotami, preverili aktualno vremensko napoved in opravili skupinsko fotografiranje.

Pot v dolino smo nadaljevali po cesti z naglavnimi svetilkami, ki so poskrbele, da smo se varno vrnili do izhodiščne točke. Prijetno utrujeni smo si pomahali v slovo in obljubili, da se kmalu spet skupaj odpravimo novim športnim izzivom naproti.

 

 

 

 

 

 

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>