SloStyle 2012

Medtem ko je v nedeljo večji del Slovenije pobelil sneg so najboljši slovenski windsurfači premagovali veter in valove v Ližnjanu. Letos je prvič dogodek potekal v sodelovanju s hrvaškim eventom Jump and Ride.  Neuradno državno prvenstvo v windsurf freestylu SLOSTYLE 2012 je v ekstremnih razmerah uspelo. Naslov državnega prvaka je ubranil  Žan Šude.

Močan veter in nič kaj prijetne temarature so v Ližnjan presenetljivo privabile precej tekmovalcev, uživačev in radovednežev. Hkrati sta potekali dve tekmovanji, tekma v windsurfanju na valovih in v windsurf freestylu. Kljub upravičeni odsotnosti kar nekaj freestyle windsurfačev, ki so bili službeno odsotni ali uživali v nekoiko toplejših krajih, lahko dogodek ocenimo na več kot uspešen. Osem tekmovalcev na tekmi Slostyle v freestylu in 14 tekmovalcev na tekmi wave pod okriljem Jump and Ride.

Na tekmi Slostyle, v disciplini freestyle, so se v boj za zmago podali samo fantje, saj večina deklet, ki so do sedaj redno tekmovale na SLOSTYLU, ni bilo v Sloveniji. Fantje so se pomerili v enojni eliminaciji, kjer pa sta najdlje prišla Jure Černec in Žan Šude. V tekmi za tretje mesto sta se pomerila Žan Ribnikar in Jure Žavbi, ki je presenetljivo v borbi za polfinale izločil Žigo Korenča, lanskoletnega polfinalista. V malem finalu je več znanja pokazal Ribnikar, ki si je tako privozil tretje mesto.

Finalna borba je bila ponovitev lanskoletnega finala. Z večjo raznovrstnostjo in večjim številom trikov je Šude ubranil in ponovno osvojil naslov prvaka. Černec je tudi v svojem drugem finalu osvojil naslov podprvaka.

Omenimo pa še lahko, da je tudi letos žal manjkal najuspešnejši slovenski windsurfač Andraž Žan, ki se je v tem času udeležil  evropskega pokala (EFPT).

Z dobro glasbo, toplim čajem, kuhanim vinom in toplim obrokom je bilo poskrbljeno tudi za gledalce in ostale windsurfače. Prav tako se je  lahko testiralo suho obleko Sandiline, ki se je izkazala za več kot učinkovito. Dogodek je kljub časovni stiski več kot uspel. Ekipa Alive je dogodek spravila pod streho v enem tednu. Zahvala gre predvsem vsem donatorjem/sponzorjem, brez katerih dogodka ne bi bilo. Prav tako gre zahvala vsem udeležncem za dober odziv in Style teamu za pomoč in podporo. Posebna zahvala pa tudi ekipi Jump and Ride za soorganizacijo in dober žur.  Naslednje leto bo dogodek nekoliko prej in upamo na še boljši odziv. Surfs up!

Rezultati tekmovanja

1. mesto: Žan Šude
2. mesto: Jure Černec
3. mesto: Žan Ribnikar

4. mesto: Jure Žavbi
5. mesto: Žiga Korenč, Marko Kravanja, Peter Šorc, Fran Horzelenberg

V sklopu Jump&Ride eventa pa je potekalo tudi tekmovanje v Wave-u:

Rezultati tekmovanja

1. mesto – Andrea Ferin
2. mesto – Marin Siriscevic
3. mesto – Marko Babic

4. mesto – Marko Čukić

 

Čestitke!

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>