Soča Outdoor Festival

Za vikend se je dogajalo. Tolmin in okolica sta oživela. Kolesarji, jadralni padalci, tekači, pohodniki, zmajarji, kajakaši in vsi ostali željni dobre družbe in dogajanja v naravi, so se zbrali in uživali na prvem Soča outdoor festivalu. Poskrbljeno je bilo za pester program in kljub prvi izvedbi je bila udeležba zadovoljiva. Največ tekmovalcev se je zbralo na tekih in kolesarstvu, za vrhunec dogajanja pa je poskrbel nepozabni sobotni koncert skupine MI2.

Za otvoritev festivala so poskrbeli pohodiki in padalci. Prvič v Sloveniji se je odvijala tekma Inovative paragliding-hiking competition, 33 ur pohodništva in padalstva. Tekmovalci so s preleti s padalom predvsem popestrili sobotno dogajanje na nebu nad prizoriščem.

V soboto so na svoj račun prišli tekači in gorski kolesarji. V teku Alpe Adria je zmago slavil Aljaž Dolgan s časom 50:05, med dekleti pa je bila najhitrejša finska predstavnica Arja Kajonki s časom 53:58. Gorski kolesarji, ki so na zahtevni progi med drugim premagali tudi planino Razor, so v cilj začeli prihajati kmalu za štartom tekačev. Najhitreje je s progo opravil Peter Vesel (2:10:07), prva zmagovalka Soča MTB Maratona pa je postala Danijela Svetik (2:59:53). Pravi spektakel pa so uprizorili speedgliderji, ki so z ultra lahkimi zmaji leteli čez 100 km/h. V večernih urah so se kolesarji pomerili v vedno bolj popularnem poligonu na izpadanje. Prvi zmagovalec spektakularnega XC Eliminatorja je postal Rok Skaza.

Po pestrem sobotnem dogajanju je sledila precej bolj mirna nedelja. Soča Trail run je navdušil skoraj sto tekačev in tekačic. Najhitreje pa sta s progo opravila Sebastjan Zarnik (58:22) in Arja Kajanki (1:26:50). Dogajalo pa se je tudi na Hudičevem mostu, kjer so se tisti bolj pogumni, lahko pripeti na vrv spuščali pod mostom. Nedeljskemu dogajanju je nekoliko ponagajalo slabo vreme a kljub temu je bil festival uspešno izveden.

Ob vseh tekmovalnih aktivnostih je bilo poskrbljeno tudi za ljubitelje narave, otroke in tudi za strastne navijače, saj so si na platnu lahko ogledali sobotni košarkarski spektakel (slo:gr). Na svoj račun pa so prišli tudi vsi rekreativci, ki so lahko testirati novo opremo. Razstavljalci so omogočili teste koles in tekaške obutve. Končna ocena, mi smo se imeli odlično, naslednje leto ponovimo. Pridi še ti!

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>