Za nami je 7. Alive Step Up

AliveStepUp2022_PRESS56

Foto: Jan Čermelj

Ganljiv gasilski špalir za junake 3. nadstropja

89 metrov, 21 nadstropij in 479 stopnic. Izziv za okoli 600 tekačev in gasilcev, ki so minuli vikend preizkušali svoje meje v že 7. Alive Step Up-u, teku na Kristalno palačo. V krajši različici so se jim pridružili tudi otroci, ter letos prvič, Junaki 3. nadstropja, ki so na cilju doživeli prav poseben sprejem.

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-09778

foto: Damjan končar

»V vseh teh letih organiziranja, je bil letošnji tek na Kristalno palačo, daleč najlepši dogodek do sedaj. Poln čustev, veselja in solz. Gasilci so se zbrali v rekordnem številu, z nami pa so bile prvič tudi družine Društva junaki 3. nadstropja, katerim je dogodek prvotno tudi posvečen. Na vrhu Kristalne palače so otrokom, zdravljenim na hemato-onkološkem inštitutu, pripravili čudovit špalir, jim zaploskali in podelili medalje ter s tem poskrbeli tudi za kakšno potočeno solzico. Po dvoletnem premoru smo bili v dvomih, če dogodek spet oživimo. Nasmehi na obrazu otrok, navdušeni udeleženci in  vsesplošna dobra energija celotnega dne, nam je vsekakor potrditev, da bomo vztrajali še naprej,« je navdušeno povedala organizatorka Živa Cesar Gams.

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-09770

foto: Damjan končar

Leova zvezdica žari dalje

Izjavi se pridružuje Boštjan Gams, idejni vodja projekta Alive Step Up, ki je v prvi izvedbi z ekipo zbiral sredstva za prijatelja, ki se je ponesrečil pri skoku v vodo in postal tetraplegik, že v naslednji izvedbi pa so začeli zbirati sredstva za otroke na Pediatrični kliniki. »Žal je za rakom zbolel takrat leto in pol star sin mojega zelo dobrega prijatelja in tudi velikega podpornika pri izvedbi dogodka. V naslednjih letih smo dogodek in zbrana sredstva namenjali njemu in njegovim prijateljem na onkološkem oddelku Pediatrične klinike. A konec ni srečen, pred dvema letoma nas je takrat štiriletni Leo zapustil. Vsa leta je bil naša zvezdica projekta in tako bo tudi v bodoče,« je dodal Gams, ki se še posebno zahvaljuje množični udeležbi in angažiranosti gasilcev. Posebna zahvala pa gre seveda tudi družbi BTC City, ki nam vsa leta stoji ob strani. Brez njih nebi bil ta dogodek to kar je.

»Gasilske kategorije so zelo zahtevne. Priti v 21. nadstropje v polni opremi in z omejenim časom, ni kar tako. Poleg tega so imeli letos še temperaturni izziv, saj so bile temperature zraka nad 20 stopinj, kar je zagotovo pomemben faktor pri premagovanju 89 metrov nadmorske višine, kolikor meri Kristalna palača.«

Za hidracijo so poskrbele uradne pijače: Smart Water, Aquarius, Powerade in Romerquelle.

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-09729

foto: Damjan končar

Dogodek nastal iz navdušenja

Društvo Alive sestavljajo športni navdušenci in diplomanti Fakultete za šport, ki jih druži želja po ustvarjanju različnih dogodkov. Osem let nazaj so želeli ustvariti edinstven športni dogodek, kot ga pri nas še ni. Po vzoru New Yorka, so se odločili, da naredijo tek na najvišjo zgradbo tudi pri nas. »Prvi dogodek smo izpeljali z lastnimi sredstvi, kot naložba, saj smo želeli, da dogodek postane tradicionalen in ostane v tekaškem koledarju še mnoga leta. Sam sem za to porabil celo svoje prihranke in si izposodil še pri družini. Druga plat, zakaj smo se lotili dogodka, pa je predvsem dobrodelnost. Z dogodkom želimo vračati družbi, hkrati pa je dobrodelnost zaradi Leota tudi osebne narave,« je pojasnil Gams.

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-04206

foto: Damjan končar

Dogodek je vsako leto bolj prepoznaven tudi v tujini, kjer so tovrstni teki še bolj priljubljeni. »Prepoznavajo dobro organizacijo ter naš trud, tako da vsako leto zaznavamo večje število udeležencev z vse Evrope.«

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-04092

foto: Damjan končar

Okoli 70 udeležencev je bilo članov Društva junaki 3. nadstropja, družine z otroki, zdravljenimi na hemato-onkološkem oddelku.

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-09795

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-04123foto: Damjan Končar

Prireditev od vsega začetka podpira in povezuje TV voditelj David Urankar. V zadnjih dveh izvedbah mu dela družbo pri povezovanju tudi Niko Rakovec.

AliveStepUp2022_PRESS66

foto: Jan Čermelj

Vsako leto se dogodka tako ali drugače udeleži tudi stand up maratonec Andrej Težak – Tešky.

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-09827

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-09635

foto: Damjan Končar

Na prizorišču so bili prisotni s svojo stojnico tudi ˝I help˝. Poskrbeli za osveščanje in demonstracijo temeljnih postopkov uživljanja. Za lepe praktične nagrade so poskrbeli AS Sport Outlet. Za unikatne medalje in pokale je poskrbelo podjetje Razrez d.o.o. in Gorenc BBQ. Za sladice in unikatna steklenice penine je poskrbela restavracija Divino.

Alive Step Up_14.05.2022_foto_Damjan Končar_-09683

Foto: Damjan Končar

Za popestritev dneva je poskrbela Gimnastična zveza Slovenije. Predstavili so akrobacije na “air tracku”.

AliveStepUp2022_PRESS30

AliveStepUp2022_PRESS14

foto: Jan Čermelj

Dogodek se je prenašal tudi v živo preko spleta. Sponzor prenosa je vŽivo.si

Sponzorji Alive Step Up-a

Organizator

Preko SMS-ov pomagamo zbirati sredstva za Društvo Junaki 3. nadstropja

junaki 3.nadstropja

Partnerji

Srebrni sponzor, Dulcis Gourmet

Pokrovitelj, Gorenc bbq Pokrovitelj, gami ljubljana Pokrovitelj, mare santo

tehnicna podpora1_asu22

 

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>