Fuerteventura, we like

Ekipa Alive se je v mesecu januarju odpravila raziskovat enega izmed manj obljudenih otokov Kanarskega otočja. Španski otok v Atlantskem oceanu je prava meka za vse vodne in vetrovno-vodne športne navdušence.

V zimskih mesecih je Fuerta pravo malo pribežališče vseh željnih surfanja. Le-ti se hitro pomešajo med domačine, za katere pa pravijo, da jih je na otoku celo manj kot ovac. Za vsakega navdušenca se najde primeren spot. Res je, da brez avta ne moreš nikamor, ampak ravno vsakodnevno iskanje primernega kraja za tvoje užitke daje temu poseben čar. Otok, kjer “rainy season” pomeni pol ure dežja na dan in možnost poplav, pa ni raj samo za raznorazne surfarje, windsurfarje in kiterje. Divjanje s štirikolesniki po puščavi, za bolj umirjene treking na bližnje hribčke ali pa samo tek ob razburkanem oceanu pomeni, da vsak lahko najde kaj zase. Izlet v popolno divjino na otoček Lobos pa je bila le še pika na i, da je Fuerta prepričala ekipo Alive.

[1.2.2011] Živa Cesar v rubriki Novice

 

Pusti komentar

Tvoj email ne bo objavljen.

*

Lahko uporabiš HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>